zaterdag 23 januari 2016

Breakfast Cake

Ik stuitte op de breakfast cake van Rens Kroes. Een cake als ontbijt? Ja, dus besloot ik een poging te wagen om haar cake te maken met een twist van mijzelf.


Ben je een zoetekauw? Dan is deze cake echt iets voor jou! De cake is melkvrij, suikervrij, tarwevrij en glutenvrij als je glutenvrije havermout gebruikt. Deze breakfast cake van Rens Kroes vult goed door het ei en de havermout. Je kan zeker wel een tijdje vooruit. Combineer het warm of koud met yoghurt. Heerlijk!
Ik stuitte op de breakfast cake van Rens Kroes. Een cake als ontbijt? Ja, dus besloot ik een poging te wagen om haar cake te maken met een twist van mijzelf:



Ingrediënten:
  • 2 grote eieren
  • 2 bananen
  • 60 gram havermout
  • 1 handje rozijnen
  • 1 handje noten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • kokosolie
  • zeezout
Voor de topping:
  • 1 Theelepel gele lijnzaadjes
  • 1 Theelepel geraspte kokos
Bereiding:

1.     Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Vet een ovenvorm of cakevorm met kokosolie in.
2.     Meng de havermout, kaneel, rozijnen en de gehakte nootjes in een kom door elkaar.
3.     Prak de banaan met een vork in een andere kom en hak de nootjes fijn.
4.     Breek de eieren in de kom met banaan en klust het snel door elkaar. Voeg ook het vanille extract         toe.
5.     Voeg de kom met havermout toe aan de banaan en eieren en meng alles tot één geheel.
6.     Doe het mengsel in de ovenvorm en strooi de gele lijnzaadjes en geraspte kokos over              

        het mengsel.
7.     Bak het 15 tot 20 minuten in het midden van de oven. Is het nog niet gaar in het midden?
        Zet de oven dan iets warmer en bak hem langer.

Geen opmerkingen: