Hmmm, ik ben echt dol op deze repen en blijf ze nog lang maken. Het is echt een ideaal tussendoortje. Het vult goed en is beter dan die zoete repen uit de supermarkt met onnodig veel suiker. Als je niet zo van rozijnen houdt kan je het natuurlijk vervangen door iets anders, bijvoorbeeld appel!
Ingrediënten:
- 150 gram havermout
- 50 gram kokos
- 50 gram fijngehakte noten
- 20 gram pompoenpitten
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 3 eetlepels speltmeel
- 40 gram rozijnen
- 50 gram roomboter
- 50 gram kokosolie
- 2 eetlepels kaneel
- 2 eetlepels honing
- snuf zout
- optioneel: 2 eetlepels vanille-extract
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden
- Hak de noten in grove stukjes
- Doe alle ingrediënten, behalve de kokosolie in een grote kom en kneed het door elkaar. Smelt de kokosolie en verdeel dit samen met het vanille-extract al scheppend door het mengsel.
- Bekleed je bakvorm met bakpapier en verdeel het mengsel in de gehele bakvorm. Druk het goed stevig aan. Het stevig aandrukken is heel belangrijk, want als je dat niet doet valt het geheel sneller uit elkaar. Het aandrukken gaat heel handig met een grote lepel.
- Bak in 20-25 minuten mooi goudbruin. Als je de bakvorm uit de oven haalt kan je de koek er het beste gelijk uithalen en in repen snijden. Als je daarmee wacht wordt de koek al hard en is het lastig om deze zonder kruimelen in mooie repen te snijden.
Eet smakelijk!
1 opmerking:
Volgens mij heb ik deze op de zaak mogen proeven... En hij was zalig!!!
Een reactie posten